Dezvoltatorul de origine spaniolă, Gran Via, cu un portofoliu de 1.800 de apartamente finalizate în București aduce un nou concept pe piața constănțeană: apartamente spațioase, cu terase generoase, într-un proiect cu arhitectură contemporană.
Primul bloc este în lucru cu termen de livrare Februarie 2021. În total, proiectul va avea opt blocuri cu locuințe precum și facilități conexe – spații verzi, alei pietonale, piste de biclete sau loc de joacă pentru copii, piscină.
Conceptul propune tinerelor familii un nou stil de viață, cu acces rapid la toate punctele de interes: mall, hypermarket, zona centrală, stațiunea Mamaia și ieșirea spre A2 către București.
Prima fază constă într-un imobil strucrat în D+P+10+11D. Va cuprinde 192 de apartamente: studio, două și trei camere, iar la ultimul etaj sunt prevăzute apartamente duplex. Demisolul va integra parcarea noului ansamblu. Dezvoltatorul va amenaja în prima fază o psicină, dedicată exclusiv rezidenților.
Locuințele sunt spațioase și au numeroase compartimentări cu bucătării închise sau deschise, spații de depozitare și terase generoase, fiind concepute ca o alternativă la vechiul stoc locativ din Constanța.
Cumpărătorii pot alege dintr-o gamă variată de finisaje de bună calitate, fiecare apartament urmând să fie dotat cu propria centrală termică.
Gran Via are un istoric de 15 ani pe piața românească, specializându-se în reconversia unor foste loturi industriale în proiecte rezidențiale, ce au schimbat în bine fața orașului. Investițile pe piața românească depășesc 200 de milioane de EUR.
Până în prezent, dezvoltatorul a finalizat pe piața bucureșteană 1.800 de apartamente în proiecte precum Gran Via Park, vis a vis de Plaza Mall, Timișoara 58, la 15 min de stația de metrou Gorjului și Aviației Apartments (foto dreapta), în apropiere de Mall Promenada.
Gran Via Marina este cel de-al patrulea proiect din portofoliu. Gran Via este unul dintre cei mai premiați dezvoltatori rezidențiali din România.
În ultimii zece ani, bulevardul Aurel Vlaicu a trecut printr-un proces de modernizare accelerată. Aici a fost deschis cel mai mare mall din Constanța, Vivo!, un magazin Mobexpert sau hipermarket-ul Kaufland. Dezvoltatorul Gran Via are în plan dezvoltarea unui nou complex cu peste 800 de apartamente, Gran Via Marina.
De curând au fost anunțate și investiții ale autorităților locale în zonă: o sală polivalentă cu 5.000 de locuri și un nou parc pe o suprafață de două hectare. O zonă dinamică ce oferă un stil de viață modern și un randament ridicat al investițiilor imobiliare pe termen mediu și lung.
Suprastructura este alcatuita din doua corpuri asemanatoare. Intre cele doua corpuri s-a prevazut un rost seismic cu latimea de 15 cm.
Suprastructura se realizeaza astfel:
pereti – grosime de 30 cm
– grinzi – dimensiuni de 25×50 cm si 30×50 cm
– stalpi – 40×100 cm, 60×100 cm in forma de “T” si 100×100 cm in forma de “T”
– placi – grosime 13 cm
Infrastructura
Infrastructura se realizeaza astfel:
– sistem de fundare – fundare indirecta prin intermediul unui radier general cu inaltime de 1.00 m ce reazema pe piloti din beton armat cu diametrul de 630 mm, avand fisa cu o lungime de 12.10 m.
– parapeti perimetrali din beton armat- grosime 30 cm
– pereti subsol interiori – grosime de 30 cm
– stalpi beton armat – 40×100 cm, 60×100 cm in forma de “T” si 100×100 cm in forma de “T”
– placa peste subsol, respectiv cota ±0.00 – solutie de planseu cu grinzi cu grosime 20 cm
– grinzile de la subsol, respectiv cota ±0.00 – 30×60 c
Inchiderile interioare sunt realizate astfel:
Peretii despartitori intre apartamente si holul etajului sunt realizati din BCA de 20cm, iar grosimea totala cu finisaje este de 25cm;
Peretii despartitori din interiorul apartamentelor sunt realizati din BCA de 10cm, iar grosimea totala cu finisaje este de 15cm;
Tavane:
– plafoane din BA tencuite, gletuite si vopsite;
Acoperis:
Invelitoarea va fi de tip terasa cu pante de 1.5-5.5 grade si va fi prevazuta cu sisteme (receptoare de terasa) pentru scurgerea apelor pluviale si termoizolatie – polistiren extrudat de 15 cm.
Inchiderile exterioare sunt realizate din BCA cu grosime de 20cm.
Anveloparea cladirii
– s-a prevazut termoizolarea cu polistiren expandat in grosime de 10 cm, include masa de spaclu armata cu plasa, fixare mecánica cu dibluri si finisata cu tencuiala decorativa;
– inchideri vitrate cu tamplarie PVC cu geam termopan, culoarea la tamplarie pe exterior – antracit.
– gresie portelanata antiderapanta, trafic mediu, pentru circulatiile orizontale, casa scării si terase (rezistenta la inghet)
– parchet laminat in dormitoare, holuri, camere de zi;
– gresie portelanata pentru grupurile sanitare si bucatarii;
– usi metalice la intrarile in apartamente;
– usi celulare in interiorul apartamentelor.
Se vor instala un total de 4 ascensoare (cate doua pentru fiecare tronson) cu capacítate 7 persoane fiecare.
– faianta pentru grupurile sanitare (in zona “de lucru” pe o inaltime de 210cm) (in zone “ude”) si bucatarii (in zona “ de lucru” pe o inaltime de 60cm);
Alimentarea cu apa rece
Racordarea la reteaua publica se va face prin intermediul unui racord din teava tip PEHD cu diametrul nominal de 110mm.
Instalatia interioara de apa rece pentru consum menajer
S-a prevazut posibilitarea racordarii la reteaua de apa rece si canalizare menajera a unei masini de spalat rufe de care s-a tinut cont la dimensionarea instalatiilor sanitare.
De asemenea, fiecare apartament are prevazuta o baie echipata cu un lavoar, o cada baie si un WC, conform temei de arhitectura.
Contorizarea consumului de apa rece se va face prin montarea de apometre in ghenele special destinate, cate unul pentru fiecare apartament.
Instalatia interioara de apa calda pentru consum menajer
Prepararea apei calde pentru consumatorii apartinand imobilului se va realiza prin intermediul microcentralelor murale cu regim prioritar de preparare ACM (echipate cu schimbator de caldura in placi).
Prepararea agentului termic:
Alimentarea cu energie termica este prevazuta din surse proprii, care asigura independenta in exploatare a fiecarui apartament in parte, respectiv cate o microcentrala termica murala montata in fiecare apartament. Microcentrala va fi echipata cu kit coaxial de admisie aer/evacuare gaze de ardere. Centralele termice se vor monta astfel incat sa respecte normele ISCIR.
Incalzirea imobilului se va face cu ajutorul unor radiatoare alimentate cu agent termic de la centrala proprie a fiecarui apartament. Radiatoarele vor fi din otel, tip panou.
Instalatii de ventilare mecanica
Evacuarea aerului viciat din bai se face prin intermediul unor ventilatoare de extractie, cate unul pentru fiecare baie sau grup sanitar in parte. Acest ventilator se va racorda direct la una din coloanele de ventilare mecanica rectangulare conform partilor desenate. Coloanele care deservesc ventilarea mecanica de la bai sunt confectionate din canal rigid. Pentru evitarea patrunderii aerului de la un nivel la altul, prin intermediul canalului colector, ventilatoarele vor fi prevazute cu clapete cu inchidere automata. La partea superioara a acestora vor fi prevazute piese de capat pentru preintampinarea patrunderii apelor meteorice.